Toplantıya, GİBTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Osman Bilgin, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İpek Atik, Dış İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Kübra Çınar ve Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nurulfadzlın Bıntı Hasbullah ve Prof. Dr. Zuraıda Bıntı Ahmad katıldı. Bütün gün süren toplantıların ilk oturumunda projeler ile ilgili görüşmeler yapılırken, ikinci oturumda ise fakülte üyeleri ile proje iş birlikleri ve ortak dersler üzerinde duruldu. Ayrıca, Mühendislik Fakültesi bölümlerinin tanıtımı yapılarak bu alandaki iş birliği potansiyeli değerlendirildi.
Bu kapsamda, "Ortak Ders Uygulamaları, Mühendislik Uygulamaları ve Ortak Projeler" konulu bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, iki üniversitenin akademik iş birliği potansiyelini artırmak amacıyla ortak dersler düzenleme, mühendislik alanındaki uygulamaları paylaşma ve gelecekteki projelerde iş birliği yapma konuları ele alındı. Görüşmede, eğitimde yenilikçi yaklaşımlar geliştirilmesi ve mühendislik alanında ortak çalışmaların yaygınlaştırılması hedeflenirken, iki kurum arasında bilimsel ve teknolojik iş birliklerinin güçlendirilmesine yönelik adımlar da tartışıldı.
Görüşme hakkında açıklamalarda bulunan GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, şunları söyledi: “Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz bu görüşmeler, GİBTÜ’nün uluslararası bilimsel iş birliklerini daha da güçlendirmek adına önemli bir adımdır. Özellikle Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile ilgili hayata geçireceğimiz projeler, üniversitemizin küresel vizyonunu daha da pekiştirecektir. Bu doğrultuda, değerli hocalarımız Prof. Dr. Nurulfadzlın Bıntı Hasbullah ve Prof. Dr. Zuraıda Bıntı Ahmad’ı üniversitemizin organizatörlüğünde gerçekleştirilecek olan uluslararası sempozyumlara davet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz.”
Bu adımlar, GİBTÜ’nün uluslararası alanda daha fazla söz sahibi olma ve bilimsel iş birliklerini genişletme vizyonunu güçlendirmeye yönelik önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.